Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować pyszne gofry w domowych warunkach? Skorzystajcie z tego przepisu. Domowe gofry wykonane według tego przepisu wyjdą niesamowicie chrupiące z zewnątrz i delikatne, puszyste w środku. Podane z bitą śmietaną i owocami smakują obłędnie.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 290
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 158
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 185
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 290
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 158
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 185
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka połącz z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, solą, mlekiem i olejem.
Białka ubij na puszystą pianę i dodaj do pozostałych składników. Ciasto na gofry wmieszaj delikatnie drewnianą łyżką.
Ciasto nakładaj chochelką na mocno rozgrzaną gofrowicę. Gofry piecz przez około 4 minuty do zarumienienia z dwóch stron.