Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować pyszne gofry w domowych warunkach? Skorzystajcie z tego przepisu. Domowe gofry wykonane według tego przepisu wyjdą niesamowicie chrupiące z zewnątrz i delikatne, puszyste w środku. Podane z bitą śmietaną i owocami smakują obłędnie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8079
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8079
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka połącz z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, solą, mlekiem i olejem.
Białka ubij na puszystą pianę i dodaj do pozostałych składników. Ciasto na gofry wmieszaj delikatnie drewnianą łyżką.
Ciasto nakładaj chochelką na mocno rozgrzaną gofrowicę. Gofry piecz przez około 4 minuty do zarumienienia z dwóch stron.