Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować pyszne gofry w domowych warunkach? Skorzystajcie z tego przepisu. Domowe gofry wykonane według tego przepisu wyjdą niesamowicie chrupiące z zewnątrz i delikatne, puszyste w środku. Podane z bitą śmietaną i owocami smakują obłędnie.
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 144
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 167
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 144
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 167
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka połącz z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, solą, mlekiem i olejem.
Białka ubij na puszystą pianę i dodaj do pozostałych składników. Ciasto na gofry wmieszaj delikatnie drewnianą łyżką.
Ciasto nakładaj chochelką na mocno rozgrzaną gofrowicę. Gofry piecz przez około 4 minuty do zarumienienia z dwóch stron.