Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować pyszne gofry w domowych warunkach? Skorzystajcie z tego przepisu. Domowe gofry wykonane według tego przepisu wyjdą niesamowicie chrupiące z zewnątrz i delikatne, puszyste w środku. Podane z bitą śmietaną i owocami smakują obłędnie.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2923
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 448
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2490
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2923
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 448
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2490
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka połącz z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, solą, mlekiem i olejem.
Białka ubij na puszystą pianę i dodaj do pozostałych składników. Ciasto na gofry wmieszaj delikatnie drewnianą łyżką.
Ciasto nakładaj chochelką na mocno rozgrzaną gofrowicę. Gofry piecz przez około 4 minuty do zarumienienia z dwóch stron.