Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia domowych lodów nie potrzebujemy już żadna maszyna. Wystarczą dwa składniki i mikser.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 321
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 410
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 225
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 354
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 387
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 321
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 410
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 225
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 354
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 387
Składniki
Śmietankę dobrze schładzamy a następnie ubijamy na sztywno.
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo mleko skondensowane, delikatnie rózgą lub drewnianą szpatułką łączymy składniki.
Gotową masę przekładamy do foremek do lodów, lub większej formy, z której będziemy mogli nabierać gałki lodów. Wstawiamy do zamrażarki i czekamy aby móc delektować się smakiem.