Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia domowych lodów nie potrzebujemy już żadna maszyna. Wystarczą dwa składniki i mikser.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Składniki
Śmietankę dobrze schładzamy a następnie ubijamy na sztywno.
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo mleko skondensowane, delikatnie rózgą lub drewnianą szpatułką łączymy składniki.
Gotową masę przekładamy do foremek do lodów, lub większej formy, z której będziemy mogli nabierać gałki lodów. Wstawiamy do zamrażarki i czekamy aby móc delektować się smakiem.