Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia domowych lodów nie potrzebujemy już żadna maszyna. Wystarczą dwa składniki i mikser.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1714
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1714
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Śmietankę dobrze schładzamy a następnie ubijamy na sztywno.
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo mleko skondensowane, delikatnie rózgą lub drewnianą szpatułką łączymy składniki.
Gotową masę przekładamy do foremek do lodów, lub większej formy, z której będziemy mogli nabierać gałki lodów. Wstawiamy do zamrażarki i czekamy aby móc delektować się smakiem.