Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia domowych lodów nie potrzebujemy już żadna maszyna. Wystarczą dwa składniki i mikser.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Śmietankę dobrze schładzamy a następnie ubijamy na sztywno.
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo mleko skondensowane, delikatnie rózgą lub drewnianą szpatułką łączymy składniki.
Gotową masę przekładamy do foremek do lodów, lub większej formy, z której będziemy mogli nabierać gałki lodów. Wstawiamy do zamrażarki i czekamy aby móc delektować się smakiem.