Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upały trwają, więc domowe lody doskonale sprawdzą się jako orzeźwiający deser. Smietankowy smak ujęty w wafelki przypomina lody rodem z PRLu. Przygotowanie tego lodowego deseru jest nieskomplikowane i szybkie. Aby przygotować domowe lody śmietankowe Bambino wystarczą 3 składniki.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4151
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34254
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1853
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4151
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34254
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1853
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Składniki
Keksówkę wykładamy folią spożywczą
Wafel przycinamy tak, aby pasował do dna keksówki
Zimną śmietankę 36% ubijamy do momentu, aż uzyskamy puszystą dość sztywną masę
Wówczas do śmietanki dodajemy mleko z tubki i jeszcze chwilę razem ubijamy
Następnie masę przelewamy do keksówki na wafla. Wyrównujemy i nakładamy na masę drugi wafel
Keksówkę przykrywamy folią i pozostawiamy w zamrażalniku przez całą noc
Po wyjęciu kroimy na kostki