Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich miłośników lodów - domowe lody które smakują najlepiej i ni jak można je porównać do lodów sklepowych. Możemy je przyrządzić bez maszynki oraz bez mieszania w trakcie mrożenia.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3044
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3044
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
 
         
         
                Składniki
Przygotowujemy trzy miseczki. Jajka koniecznie należy sparzyć. Na kilka sekund wkładamy jajko do wrzątku. Do jednej miski wbijamy żółtka do drugiej białka, do trzeciej śmietankę.
Białka ubijemy na sztywną pianę ze szczyptą soli następnie pod koniec miksowania dodajemy 1/3 cukru.
Żółtka miksujemy z 1/3 cukru.
Śmietankę ubijamy na sztywno z pozostałą 1.3 cukru.
Do ubitej śmietanki dodajemy białka oraz żółtka oraz wyskrobujemy ziarenka z laski wanilii. Wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników a następnie przekładamy do pudełka po lodach. Wkładamy do zamrażalki na min. 8h.