Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich miłośników lodów - domowe lody które smakują najlepiej i ni jak można je porównać do lodów sklepowych. Możemy je przyrządzić bez maszynki oraz bez mieszania w trakcie mrożenia.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Przygotowujemy trzy miseczki. Jajka koniecznie należy sparzyć. Na kilka sekund wkładamy jajko do wrzątku. Do jednej miski wbijamy żółtka do drugiej białka, do trzeciej śmietankę.
Białka ubijemy na sztywną pianę ze szczyptą soli następnie pod koniec miksowania dodajemy 1/3 cukru.
Żółtka miksujemy z 1/3 cukru.
Śmietankę ubijamy na sztywno z pozostałą 1.3 cukru.
Do ubitej śmietanki dodajemy białka oraz żółtka oraz wyskrobujemy ziarenka z laski wanilii. Wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników a następnie przekładamy do pudełka po lodach. Wkładamy do zamrażalki na min. 8h.