Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne kruche ciasteczka z kawałkami czekolady, którym nie sposób się oprzeć. Wszystkie składniki do ich przygotowania powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
mikser, blaszka
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 474
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 548
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10163
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2302
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10025
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 474
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 548
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10163
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2302
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10025
Składniki
Do miski przekładamy margarynę cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę, jajka, sól, sodę, proszek do pieczenia i ponownie łączymy składniki przy użyciu miksera. Na koniec dodajemy wiórki czekoladowe i mieszamy ciasto.
Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki (możemy formować je dłońmi lub korzystając z łyżek). Ciasteczka wykładamy na blachę zachowując 2-3 cm odstępy.
Ciasteczka pieczemy przez 13 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Upieczone ciasteczka przekładamy na kratkę do ostygnięcia. Cudownie spakują podawane ze szklanką mleka.