Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pianka z pyszną polewą czekoladową, polecam :)
Przygotuj tortownicę o śr. 24 cm.
Polewa, przygotowanie;
Do rondelka należy wlać śmietankę, dodać masło i cukry. Lekko podgrzać, wsypać kakao. Grzać na małym ogniu. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko przestudzoną wlać do polewy. Dokładnie rozmieszać ze sobą składniki. Odstawić i przystąpić do zrobienia pianki.
Pianka, przygotowanie;
Białka ubijać i powoli dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, aromat i barwnik.
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszac i lekko przestudzić. Przestudzoną dodać do masy z białek. Miksować na najnizszych obrotach miksera. Powinna powstać gładka i błyszcząca masa.
Masę wylać na uprzednio przygotowaną blachę. Na wierzch delikatnie rozprowadzić szpatułką polewę czekoladową.
Przepis sprzed wieków, dzisiaj go tylko lekko zmodernizowałam. Do jednej wars...
Odsłon: 13096
Puszyste i delikatne ptasie mleczko które wręcz rozpływa się w ustach
Odsłon: 3432
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 426
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 246
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 276
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 426
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 246
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 276
Składniki
Przygotuj tortownicę o śr. 24 cm. Polewa, przygotowanie; Do rondelka należy wlać śmietankę, dodać masło i cukry. Lekko podgrzać, wsypać kakao. Grzać na małym ogniu. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko przestudzoną wlać do polewy. Dokładnie rozmieszać ze sobą składniki. Odstawić i przystąpić do zrobienia pianki. Pianka, przygotowanie; Białka ubijać i powoli dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, aromat i barwnik. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszac i lekko przestudzić. Przestudzoną dodać do masy z białek. Miksować na najnizszych obrotach miksera. Powinna powstać gładka i błyszcząca masa. Masę wylać na uprzednio przygotowaną blachę. Na wierzch delikatnie rozprowadzić szpatułką polewę czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 276
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 426