Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pianka z pyszną polewą czekoladową, polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
Przygotuj tortownicę o śr. 24 cm. Polewa, przygotowanie; Do rondelka należy wlać śmietankę, dodać masło i cukry. Lekko podgrzać, wsypać kakao. Grzać na małym ogniu. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko przestudzoną wlać do polewy. Dokładnie rozmieszać ze sobą składniki. Odstawić i przystąpić do zrobienia pianki. Pianka, przygotowanie; Białka ubijać i powoli dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, aromat i barwnik. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszac i lekko przestudzić. Przestudzoną dodać do masy z białek. Miksować na najnizszych obrotach miksera. Powinna powstać gładka i błyszcząca masa. Masę wylać na uprzednio przygotowaną blachę. Na wierzch delikatnie rozprowadzić szpatułką polewę czekoladową.