Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pianka z pyszną polewą czekoladową, polecam :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30947
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4750
Składniki
Przygotuj tortownicę o śr. 24 cm. Polewa, przygotowanie; Do rondelka należy wlać śmietankę, dodać masło i cukry. Lekko podgrzać, wsypać kakao. Grzać na małym ogniu. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko przestudzoną wlać do polewy. Dokładnie rozmieszać ze sobą składniki. Odstawić i przystąpić do zrobienia pianki. Pianka, przygotowanie; Białka ubijać i powoli dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, aromat i barwnik. Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszac i lekko przestudzić. Przestudzoną dodać do masy z białek. Miksować na najnizszych obrotach miksera. Powinna powstać gładka i błyszcząca masa. Masę wylać na uprzednio przygotowaną blachę. Na wierzch delikatnie rozprowadzić szpatułką polewę czekoladową.