Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta pianka w gorzkiej czekoladzie to deser uwielbiany przez dorosłych i dzieci. Dlatego mamy dla Was propozycję na błyskawiczne domowe ptasie mleczko, przygotowane na bazie galaretki. My użyliśmy przezroczystej, jednak możecie sięgnąć po dowolny smak i kolor.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1228
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1228
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Galaretkę zalej 300 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszaj, odstaw na chwilkę do przestudzenia.
Następnie dodaj skyr i całość ubij na puszystą masę.
Gotową przelej do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Czekoladę posiekaj i przełóż do szklanej miski. Miskę połóż na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Piankę wyjmij z lodówki i pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z nich zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Wyłóż na papier do pieczenia i ponownie włóż do lodówki.
Ptasie mleczko z galaretki będzie gotowe po około 2 godzinach.