Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rurki napełnione serkiem mascarpone i soczystymi owocami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414175
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2249
Składniki
PRZYGOTOWANIE RUREK: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem i jajem ubijając trzepaczką dodajemy mleko oraz roztopione masło. Gładkie ciasto nalewamy na nagrzaną formę do wafli i pieczemy około 1 minuty. Każdy wafel póki jest gorący zwijamy w rurkę. Ja do tego celu użyłam trzonków od drewnianych łyżek. Gdy ostygną przekładamy w suche miejsce do zupełnego wysuszenia. Ja odstawiłam na noc.
Tak przygotowane rurki napełniamy serkiem mascarpone wymieszanym ze skórką cytrynową. Jeśli serek wydaje się nam za mało słodki dodajemy do niego cukru pudru do smaku. Do środka wkładamy kilka malin i borówek. Rurkę dopełniamy serkiem.