Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rurki napełnione serkiem mascarpone i soczystymi owocami.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7575
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2624
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7575
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2624
Składniki
PRZYGOTOWANIE RUREK: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem i jajem ubijając trzepaczką dodajemy mleko oraz roztopione masło. Gładkie ciasto nalewamy na nagrzaną formę do wafli i pieczemy około 1 minuty. Każdy wafel póki jest gorący zwijamy w rurkę. Ja do tego celu użyłam trzonków od drewnianych łyżek. Gdy ostygną przekładamy w suche miejsce do zupełnego wysuszenia. Ja odstawiłam na noc.
Tak przygotowane rurki napełniamy serkiem mascarpone wymieszanym ze skórką cytrynową. Jeśli serek wydaje się nam za mało słodki dodajemy do niego cukru pudru do smaku. Do środka wkładamy kilka malin i borówek. Rurkę dopełniamy serkiem.