Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rurki napełnione serkiem mascarpone i soczystymi owocami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1148
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11499
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 517
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9591
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1148
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11499
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 517
Składniki
PRZYGOTOWANIE RUREK: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem i jajem ubijając trzepaczką dodajemy mleko oraz roztopione masło. Gładkie ciasto nalewamy na nagrzaną formę do wafli i pieczemy około 1 minuty. Każdy wafel póki jest gorący zwijamy w rurkę. Ja do tego celu użyłam trzonków od drewnianych łyżek. Gdy ostygną przekładamy w suche miejsce do zupełnego wysuszenia. Ja odstawiłam na noc.
Tak przygotowane rurki napełniamy serkiem mascarpone wymieszanym ze skórką cytrynową. Jeśli serek wydaje się nam za mało słodki dodajemy do niego cukru pudru do smaku. Do środka wkładamy kilka malin i borówek. Rurkę dopełniamy serkiem.