Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 552
Dodano: 08.07.2011
Odsłon: 14889
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Z dwóch rodzajów mąki, płatków, proszku do pieczenia, soli, masła, cukru i 5 łyżek mleka zagniatamy ciasto. Jeśli będzie się za bardzo lepić posypujemy ciasto mąką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 4 mm i kroimy na paski o długości 10 cm i szerokości 1,5-2 cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż nabiorą złotej barwy.
Studzimy ciasteczka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy mleko, aby polewa stała się lekko płynna. Za pomocą szprycy cukierniczej nakładamy na ciasteczka pasek kajmaku. Polewamy czekoladą. Układamy na czymś płaskim i wkładamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)