Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy wrócić smakiem do dziecięcych lat to TE wafle nas tam przeniosą :D Smacznego!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 28
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 28
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Składniki
Mleko rozpuściłam z masłem i cukrem. Kiedy delikatnie zaczęło bulgotać zdjęłam z ognia.
Do gorącego dodałam galaretkę i mieszałam do jej rozpuszczenia.
Kiedy masa lekko przestygła dodałam mleko w proszku i energicznie wymieszałam do uzyskania jednolitej masy.
Ciepłą masą przekładałam wafle. Odstawiłam do ostygnięcia. Obciążyłam dodatkowo wafle, żeby masa równomiernie je połączyła.
Ostatni etap to już tylko konsumpcja :D Kroją się może z trudem, ale bardzo łatwo i szybko znikają :D Smacznego!