Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i mleka w proszku. Prosty deser, który przygotujemy bez udziału piekarnika. Są tak dobre, że nie zostają po nich nawet okruszki.
szklanka 250 ml
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier i margarynę. Składniki podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż wszystko się rozpuści.
Do gorącego mleka z margaryną i cukrem dodaj galaretkę w proszku. Składniki mieszaj do rozpuszczenia. Masę odstaw do przestudzenia na około 10 minut.
Po tym czasie do masy dodaj mleko w proszku. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Ciepłą masą przekładaj wafle, następnie zawiń je w folie i połóż na nich obciążenie np. deskę lub książkę z przepisami. Po kilku godzinach wafle będą gotowe do krojenia i serwowania. Smacznego!