Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i mleka w proszku. Prosty deser, który przygotujemy bez udziału piekarnika. Są tak dobre, że nie zostają po nich nawet okruszki.
szklanka 250 ml
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier i margarynę. Składniki podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż wszystko się rozpuści.
Do gorącego mleka z margaryną i cukrem dodaj galaretkę w proszku. Składniki mieszaj do rozpuszczenia. Masę odstaw do przestudzenia na około 10 minut.
Po tym czasie do masy dodaj mleko w proszku. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Ciepłą masą przekładaj wafle, następnie zawiń je w folie i połóż na nich obciążenie np. deskę lub książkę z przepisami. Po kilku godzinach wafle będą gotowe do krojenia i serwowania. Smacznego!