Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i mleka w proszku. Prosty deser, który przygotujemy bez udziału piekarnika. Są tak dobre, że nie zostają po nich nawet okruszki.
szklanka 250 ml
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2018
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1950
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2018
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1950
Składniki
Do rondelka wlej mleko, dodaj cukier i margarynę. Składniki podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż wszystko się rozpuści.
Do gorącego mleka z margaryną i cukrem dodaj galaretkę w proszku. Składniki mieszaj do rozpuszczenia. Masę odstaw do przestudzenia na około 10 minut.
Po tym czasie do masy dodaj mleko w proszku. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Ciepłą masą przekładaj wafle, następnie zawiń je w folie i połóż na nich obciążenie np. deskę lub książkę z przepisami. Po kilku godzinach wafle będą gotowe do krojenia i serwowania. Smacznego!