Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń na bazie mleczka kokosowego to smaczny, zdrowy i pożywny deser, który przygotujemy w kilka chwil. Możemy serować go zarówno na ciepło, jak również w formie zimnego puddingu. Świetnie smakuje z dodatkiem wiórek kokosowych, białej czekolady lub świeżych owoców banana i mango.
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92010
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1339
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 85
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4412
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92010
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1339
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 85
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4412
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
Składniki
Mleczko kokosowe przekładamy do rondelka, dodajemy erytrytol i zagotowujemy (mleczko mieszamy, aby uniknąć przypalenia).
Skrobię łączymy w mlekiem i dodajemy do gorącego mleczka koksowego. Całość energicznie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę do momentu zgęstnienia budyniu. >> Wersja z erytrytolem jest lżejsza, ponieważ ten nie zawiera kalorii. Jego siła słodzenia jest jednak mniejsza od zwykłego cukru (około 60 - 70% słodkości sacharozy). Jeżeli do przygotowania budyniu zamierzacie użyć zwykłego cukru lub ksylitolu to dodajcie go odrobinę mniej (około 2 łyżek).
Skrobię ziemniaczaną możecie zastąpić także skrobią kukurydzianą lub przygotować deser z obu rodzajów skrobi w proporcji 50/50. Deser pysznie smakuje z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych owoców banana i mango.