Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, najlepszy budyń jaki do tej pory jadłam (poza czekoladowym oczywiście :-) ). Robi się go szybko, jest tani, zdrowy i pyszny ... Polecam :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 874
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 874
Składniki
Mleko (2 szkl.) zagotować z cukrem i aromatem oraz drobno pokrojoną marchewką. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do minimalnego i gotować ok. 15-20 min. (do momentu aż marchewka będzie miękka). Lekko przestudzić, dodać sok pomarańczowy i zmiksować blenderem. W pozostałej ilości mleka (1/3 szkl.) rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do zmiksowanej części. Zagotować ciągle energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Przelać do miseczek. Budyń smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)