Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż sezon truskawkowy się kończy, to na upalne dni myślę, że dobrze sprawdzi się chłodny kisiel truskawkowy ze swojskich truskawek:) Życzę smacznego:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2224
Polecam.
Odsłon: 429
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 637
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1980
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2224
Polecam.
Odsłon: 429
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 637
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1980
Składniki
Gotować truskawki z wodą i cukrem do miękkości, odcedzić i przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać dokładnie z wodą. Zagotować powstały sok truskawkowy, wlać do niego roztwór z maki ziemniaczanej i wody, dokładnie rozmieszać, aby nie powstały gródki. Gotować jeszcze przez ok. 1 minutę. Wyporcjować kisiel do pucharków, udekorować listkami mięty i jogurtem naturalnym. Deser schłodzić około 1 h w lodówce. Smacznego:)