Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż sezon truskawkowy się kończy, to na upalne dni myślę, że dobrze sprawdzi się chłodny kisiel truskawkowy ze swojskich truskawek:) Życzę smacznego:)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 19
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 89
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 147
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 19
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 89
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 147
Składniki
Gotować truskawki z wodą i cukrem do miękkości, odcedzić i przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać dokładnie z wodą. Zagotować powstały sok truskawkowy, wlać do niego roztwór z maki ziemniaczanej i wody, dokładnie rozmieszać, aby nie powstały gródki. Gotować jeszcze przez ok. 1 minutę. Wyporcjować kisiel do pucharków, udekorować listkami mięty i jogurtem naturalnym. Deser schłodzić około 1 h w lodówce. Smacznego:)