Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kisiel ze świeżych truskawek jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. Bardzo szybko można go przygotować.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować. Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szkl wody, dodać cukier, zagotować. ( gdy truskawki są mało słodkie należy dodać więcej cukru) W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować. Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. przed podaniem ozdobić bitą śmietaną lub według własnego uznania.