Do góry

Desery Przepis na:

Domowy kisiel truskawkowy

Domowy kisiel truskawkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 101

Kisiel ze świeżych truskawek jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. Bardzo szybko można go przygotować.

Składniki

  • woda 2 szkl
  • truskawki 30-40 dag
  • cukier 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • bita śmietana do dekoracji
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy kisiel truskawkowy

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować. Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szkl wody, dodać cukier, zagotować. ( gdy truskawki są mało słodkie należy dodać więcej cukru) W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować. Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. przed podaniem ozdobić bitą śmietaną lub według własnego uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń