Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kisiel ze świeżych truskawek jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. Bardzo szybko można go przygotować.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19738
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2869
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19738
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2869
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować. Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szkl wody, dodać cukier, zagotować. ( gdy truskawki są mało słodkie należy dodać więcej cukru) W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować. Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. przed podaniem ozdobić bitą śmietaną lub według własnego uznania.