Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 83
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 83
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Składniki
Do tego rodzaju donutów potrzebna specjalna forma sylikonowa .Do dużej miski wbijam jajka ,cukier ubić chwilę dolewam rozpuszczone masło ,przestudzone chwilę mieszamy dolewamy teraz maślankę, skórkę z cytryny ,przesiewamy suche składniki ,mieszamy .Masę przelewamy so rękawa cukierniczego aby łatwiej napełniać formę do donutów do 3/4 wysokości bo wyrosną .Wstawiamy do nagrzanego 175st pieczemy je ok 15-17 minut .Ciepłe możemy wyjąć ,ostudzić polać lukrem dowolnie udekorować ,są pyszne .