Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko z galaretkami i masą jogurtową, podane z owocami
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie - 1 galaretka na 350ml wody. Żelatynę zalewamy wodą, ma ją zakryć - mieszamy. Gdy napęcznieje, wstawiamy do mikrofalówki na największe obroty i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Jogurty wlewamy do garnka, dodajemy cukier i żelatynę - miksujemy. Galaretki, i masę jogurtową odstawiamy do ostygnięcia. Następnie galaretki układamy warstwami w tortownicy, na przemian z masą jogurtową. Dla ułatwienia, masę jogurtową podzieliłam na 5 równych części. Ponieważ moja tortownica "przecieka" i nawet folia nie pomogła, z żółtej galaretki niewiele zostało, mimo to wstawiam, bo ptasie jest pyszne!