Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko z galaretkami i masą jogurtową, podane z owocami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1506
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie - 1 galaretka na 350ml wody. Żelatynę zalewamy wodą, ma ją zakryć - mieszamy. Gdy napęcznieje, wstawiamy do mikrofalówki na największe obroty i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Jogurty wlewamy do garnka, dodajemy cukier i żelatynę - miksujemy. Galaretki, i masę jogurtową odstawiamy do ostygnięcia. Następnie galaretki układamy warstwami w tortownicy, na przemian z masą jogurtową. Dla ułatwienia, masę jogurtową podzieliłam na 5 równych części. Ponieważ moja tortownica "przecieka" i nawet folia nie pomogła, z żółtej galaretki niewiele zostało, mimo to wstawiam, bo ptasie jest pyszne!