Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe zraziki nadziewane fasolką szparagową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Filet z kurczaka myję i osuszam. Następnie dzielę go na cztery cienkie plastry. Każdy oprószam przyprawami. Odstawiam na bok na 20 min. W tym czasie przygotowuję fasolkę: odcinam końcówki i gotuję ją w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut, na półtwardo).
Plastry mięsa smaruję z jednej strony musztardą. Następnie rozkładam na nich po kilka ugotowanych fasolek. Między fasolki wkładam po 1-2 słupki żółtego sera. Kotleciki zwijam, formując roladki. Aby się nie rozpadły, spinam je wykałaczkami.
Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam je śmietanką, oprószam posiekaną natką i przyprawami. Wstawiam do piekarnika. Piekę ok. 30 minut w 180 st.Źródło: Tina