Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe kapuśniaczki

Drożdżowe kapuśniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Drożdżowe kapuśniaczki"

Składniki

  • 50 dag mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 3 łyżki masła
  • 30 dag pieczarek
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 3 dag drożdży instant
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól morska
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 liść laurowy
  • mak
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojoną kapustę przekładam do garnka z  listkiem, szczyptą majeranku i  gotuję do miękkości. Osączam na sitku. Na łyżce masła podsmażam posiekane pieczarki i cebulę. Duszę, aż woda odparuje. Wrzucam do kapusty doprawiam na dość pikantnie.

  2. Do mąki dodaję jajka, cukier i  szczyptę soli. Mleko podgrzewam z drożdżami i resztą masła. Wlewam do mąki i  zagniatam ciasto. Gdy wyrośnie, rozwałkowuję je na prostokąt. Rozkładam farsz, zawijam, kroję na kawałki. Posypuję makiem, piekę 20 min w  temp. 180 st.

  3. Alina Waliczek z Dzimierza

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń