Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe kulebiaczki"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 894
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 894
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Drożdże rozetrzyj z odrobiną cukru, mleka i mąki. Zaczyn przykryj i odstaw na 20 minut. Kiedy podwoi swoją objętość, dodaj resztę mąki i mleka. Wbij jajko. Dolej olej i wsyp sporą szczyptę soli. Wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Kapustę i groch ugotuj osobno do miękkości. Pieczarki oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, potnij w kostkę, zeszklij na maśle. Dołóż pieczarki i smaż razem jeszcze kilka minut. Kapustę wymieszaj z pieczarkami i grochem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, rozwałkuj na 2 paski. Na każdy nałóż porcję farszu.
Złóż na pół (wzdłuż dłuższego boku). Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj posoloną wodą. Piecz 40 minut w temp. 180 st. Potnij na kawałki.Źródło: Tina