Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie drożdżowe rogaliczki Mogą być z marmoladą, nutellą lub same! Najpyszniejsze są na ciepło ale równie dobrze sprawdzą się na następny dzień jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Polecam!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1636
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1535
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1636
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1407
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1535
Składniki
Z mleka, drożdży i cukru robimy rozczyn i zostawiamy na 10 min aż drożdże zaczną pracować. Resztę składników wsypujemy do dużej miski. Dodajemy drożdże i wyrabiamy ok 20 min. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół (lub nie, zależy jaką wielkości rogalików chcemy) i rozwałkowujemy na okrąg. Nożem lub radełkiem okrąg dzielimy na 8 trójkątów na które nakładamy nadzienie. Zwijamy w rogale od zewnątrz okręgu do środka. Smarujemy kwaśną śmietaną lub mlekiem i pieczemy 20-25 min w 180 st. Smacznego!