Do góry

Desery Przepis na:

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 1040

Dodano:

Odsłon: 2493

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi to przepyszna propozycja na podwieczorek.

Składniki

  • Ciasto;
  • 600 g mąki tortowej typ 500,
  • 300 ml mleka,
  • 2 jajka,
  • 20 g drożdży,
  • 100 g masła,
  • 100 g cukru.
  • Farsz;
  • 400 g twarogu,
  • 4 łyżki drobnego cukru,
  • pół szklanki wiórek kokosowych.
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi

Przygotowanie

  1. Drożdże rozkruszamy, dodajemy ciepłe mleko i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
    Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.

  2. Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy w kształt koła, następnie dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką.

    Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

    Rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń