Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe rozetki z rodzynkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 235
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 235
Składniki
Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżki mleka i łyżki mąki przygotuj zaczyn. Poczekaj, aż wyrośnie.
Do misy do wyrabiania wsyp resztę mąki z cukrem, cukier waniliowy, sól i skórkę z cytryny. Dodaj wyrośnięty zaczyn, jajko i ostudzone, roztopione masło. Dolej pozostałe mleko i wyrób gładkie ciasto. Odstaw, aby wyrosło.
Twaróg wymieszaj z proszkiem budyniowym, jajkiem i rodzynkami. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubszy, prostokątny placek. Posmaruj kremem twarogowym i zwiń. Pokrój roladę w plastry i rozłóż w wysmarowanej formie. Piecz 35 min w 180°C.
Czas przygotowania: 70 minut Poziom: łatwyŹródło: TV14