Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pulchne i pyszne.
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 2835
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 3058
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 61
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 184
Szybka i smaczna sałatka gotowa w kilka minut.
Odsłon: 470
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 2835
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 3058
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 61
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 184
Szybka i smaczna sałatka gotowa w kilka minut.
Odsłon: 470
Składniki
Drożdże rozcieramy z odrobiną cukru kryształu. Mleko lekko podgrzewam. Łyżką ucieramy żółtka z cukrem pudrem.
Mąkę przesypujemy do większej głębokiej miski, dodajemy podrośnięte drożdże i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy dużą łyżką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia.
Potem połowę ciasta przekładamy ( jest dość rzadkie ) do natłuszczonej tortownicy 25-26 cm. Równomiernie rozkładamy dobrze obcieknięte kawałki dyni i przykrywamy drugą połową ciasta.
Ciasto powinno jeszcze chwilę odpocząć i podrosnąć.
Potem pieczemy w 170 C około 40 minut.