Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pulchne i pyszne.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 443
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30499
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 443
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30499
Składniki
Drożdże rozcieramy z odrobiną cukru kryształu. Mleko lekko podgrzewam. Łyżką ucieramy żółtka z cukrem pudrem.
Mąkę przesypujemy do większej głębokiej miski, dodajemy podrośnięte drożdże i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy dużą łyżką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia.
Potem połowę ciasta przekładamy ( jest dość rzadkie ) do natłuszczonej tortownicy 25-26 cm. Równomiernie rozkładamy dobrze obcieknięte kawałki dyni i przykrywamy drugą połową ciasta.
Ciasto powinno jeszcze chwilę odpocząć i podrosnąć.
Potem pieczemy w 170 C około 40 minut.