Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, pulchne i pyszne.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2976
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 206
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2976
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 206
Składniki
Drożdże rozcieramy z odrobiną cukru kryształu. Mleko lekko podgrzewam. Łyżką ucieramy żółtka z cukrem pudrem.
Mąkę przesypujemy do większej głębokiej miski, dodajemy podrośnięte drożdże i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy dużą łyżką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia.
Potem połowę ciasta przekładamy ( jest dość rzadkie ) do natłuszczonej tortownicy 25-26 cm. Równomiernie rozkładamy dobrze obcieknięte kawałki dyni i przykrywamy drugą połową ciasta.
Ciasto powinno jeszcze chwilę odpocząć i podrosnąć.
Potem pieczemy w 170 C około 40 minut.