Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bułeczki drożdżowe w formie ślimaczków, z nadzieniem śliwkowo-migdałowym. Idealne na jesienny podwieczorek z kubkiem herbaty
Do miski dodać wszystkie składniki: wlać szklankę ciepłego napoju roślinnego, dodać opakowanie suszonych drożdży, 3 łyżki cukru, 3 szklanki mąki, odrobinę soli i rozpuszczone masło. Wyrabiać mikserem lub ręcznie do uzyskania gładkiego ciasta, które się nie klei. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nadzienie:
Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut, żeby odrobinę zmiękły i zeszła z nich skórka.
Daktyle także zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut.
W tym czasie śliwki wypestkować i pokroić w mniejsze części
Śliwki, obrane migdały, odsączone daktyle i karob lub kakao zblendować, jednak nie na całkiem gładką masę.
Wyrośnięte ciasto jeszcze przez chwilę ugniatać, po czym rozwałkować na prostokąt ok. 0.5 cm grubości, podsypując lekko mąką.
Rozsamrować na cieście nadzienie, a następnie zwinąć całość w rulon. Pokroić na 10-12 części i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, po czym przykryć ściereczką do czasu nagrzania piekarnika
Piekarnik nagrzać do 180°, z opcją góra-dół. Piec bułeczki przez 15 minut.
Po ostygnięciu można polukrować
Smacznego!
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 28
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7856
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2137
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30030
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 28
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7856
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2137
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30030
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki: wlać szklankę ciepłego napoju roślinnego, dodać opakowanie suszonych drożdży, 3 łyżki cukru, 3 szklanki mąki, odrobinę soli i rozpuszczone masło. Wyrabiać mikserem lub ręcznie do uzyskania gładkiego ciasta, które się nie klei. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nadzienie: Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut, żeby odrobinę zmiękły i zeszła z nich skórka. Daktyle także zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. W tym czasie śliwki wypestkować i pokroić w mniejsze części Śliwki, obrane migdały, odsączone daktyle i karob lub kakao zblendować, jednak nie na całkiem gładką masę.
Wyrośnięte ciasto jeszcze przez chwilę ugniatać, po czym rozwałkować na prostokąt ok. 0.5 cm grubości, podsypując lekko mąką. Rozsamrować na cieście nadzienie, a następnie zwinąć całość w rulon. Pokroić na 10-12 części i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, po czym przykryć ściereczką do czasu nagrzania piekarnika
Piekarnik nagrzać do 180°, z opcją góra-dół. Piec bułeczki przez 15 minut. Po ostygnięciu można polukrować Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 126
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 384