Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 286
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14585
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1712
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16816
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 286
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14585
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1712
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16816
Składniki
proporcje na dużą blachę (24x38) szklanka - 250 ml Mleko podgrzać, wrzucić pokruszone drożdże, wsypać łyżeczkę cukru i posypać mąką. Przykryć ściereczką i poczekać, aż drożdże wyrosną.
Do miski wsypać mąkę, wlać wyrośnięte drożdże, dodać pozostałe składniki. Dokładnie wyrobić, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (jak jest za rzadkie dosypujemy mąki) Dodać rodzynki znów przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyłożyć wyrośnięte ciasto na blachę, posypać kruszonką (ja robię tak na „oko" pół masła, cukier, cukier waniliowy, mąka)Piec w 160 st około 45-50 minut....