Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowiec z orzechami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Mąkę, jajka, mleko, cukier i suche drożdże dokładnie wymieszaj (możesz zmiksować). Ciasto wlej do posmarowanej masłem i opró szonej mąką kwadratowej blaszki (najlepsza o boku 15 cm).
Powtykaj (czubkiem do góry) orzechy laskowe w odstępie ok. 1 cm. Ciasto wstaw do roz grzanego do temp. 180°C piekar nika, piecz ok. 35 minut.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie