Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna drożdżówka i nie trzeba jej wyrabiać :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15207
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15207
Składniki
Do dużej miski dodajemy w kolejności: jaja, rozkruszone drożdże, cukier puder, olej, mleko, mąkę.
Nic nie robiąc odstawić na 3 godziny. Po tym czasie wszystkie składniki wymieszać łyżką.Wyłożyć na dużą blachę. Wg uznania można dodać owoce i na to kruszonkę lub bez owoców. Piec w ok 180 stopni (grzałka góra i dół) aż będzie dobre (sprawdzić patyczkiem).
KRUSZONKA: mąkę wymieszać z cukrem i dodać miękką margarynę. Szybko zagnieść. Można dodać też cukier waniliowy.