Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna drożdżówka i nie trzeba jej wyrabiać :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 802
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 802
Składniki
Do dużej miski dodajemy w kolejności: jaja, rozkruszone drożdże, cukier puder, olej, mleko, mąkę.
Nic nie robiąc odstawić na 3 godziny. Po tym czasie wszystkie składniki wymieszać łyżką.Wyłożyć na dużą blachę. Wg uznania można dodać owoce i na to kruszonkę lub bez owoców. Piec w ok 180 stopni (grzałka góra i dół) aż będzie dobre (sprawdzić patyczkiem).
KRUSZONKA: mąkę wymieszać z cukrem i dodać miękką margarynę. Szybko zagnieść. Można dodać też cukier waniliowy.