Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych przepisów na drożdżówkę :) Rano wszystko zamieszać, pozostawić do wyrośnięcia, a po pracy upiec. Pychota!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1689
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 265
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1689
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 265
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 576
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać z cukrem, dodać jaja i rozpuszczone w szklance gorącego mleka masło. Dosypać mąkę, sól, aromat, oliwę, rodzynki i dokładnie wymieszać . Formę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić na 7-8 godzin. a ciasto piekłam na dużej formie, jednak lepiej upiec w dwóch keksówkach- wówczas wygodniej się kroi gotową drożdżówkę. Można przygotować rano przed pracą, a po powrocie włożyć do piekarnika. Piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.