Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych przepisów na drożdżówkę :) Rano wszystko zamieszać, pozostawić do wyrośnięcia, a po pracy upiec. Pychota!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 559
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 559
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać z cukrem, dodać jaja i rozpuszczone w szklance gorącego mleka masło. Dosypać mąkę, sól, aromat, oliwę, rodzynki i dokładnie wymieszać . Formę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić na 7-8 godzin. a ciasto piekłam na dużej formie, jednak lepiej upiec w dwóch keksówkach- wówczas wygodniej się kroi gotową drożdżówkę. Można przygotować rano przed pracą, a po powrocie włożyć do piekarnika. Piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.