Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta drożdżówka, nawet dla początkującego cukiernika
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8654
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 176
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2654
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 108
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17686
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8654
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 176
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2654
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 108
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17686
Składniki
jaja, mleko, cukier, olej wymieszać, chwilę mieszać i ubijać trzepaczką, na tą masę pokruszyć drożdże. Przykryć ściereczką i odstawić na noc. Rano dodać mąkę i wymieszzać. Przełożyć na blachę. Włożyć do letniego piekarnika, piec ok 1/2 godziny w temperaturze 170 ~180 st.C. Na wierzch można ułożyć owoce, ale tak aby zabardzo nie "obciążyć " ciasta.