Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta drożdżówka, nawet dla początkującego cukiernika
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
jaja, mleko, cukier, olej wymieszać, chwilę mieszać i ubijać trzepaczką, na tą masę pokruszyć drożdże. Przykryć ściereczką i odstawić na noc. Rano dodać mąkę i wymieszzać. Przełożyć na blachę. Włożyć do letniego piekarnika, piec ok 1/2 godziny w temperaturze 170 ~180 st.C. Na wierzch można ułożyć owoce, ale tak aby zabardzo nie "obciążyć " ciasta.