Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta drożdżówka, nawet dla początkującego cukiernika
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 294
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25657
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 294
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25657
Składniki
jaja, mleko, cukier, olej wymieszać, chwilę mieszać i ubijać trzepaczką, na tą masę pokruszyć drożdże. Przykryć ściereczką i odstawić na noc. Rano dodać mąkę i wymieszzać. Przełożyć na blachę. Włożyć do letniego piekarnika, piec ok 1/2 godziny w temperaturze 170 ~180 st.C. Na wierzch można ułożyć owoce, ale tak aby zabardzo nie "obciążyć " ciasta.