Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w przygotowaniu drożdżówka z serem idealne na deser można również zabrać do szkoły czy pracy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 694
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44776
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 694
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, zrób zagłębienie wsyp cukier, cukier waniliowy i drożdże wlej ciepłe mleko, zacznij wyrabiać ciasto , dodaj żółtka, jajko i roztopione, wystudzone masło.Ciasto wyrabiaj ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut następnie przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Ser rozetrzyj widelcem , dodaj cukier, cukier waniliowy, budyń oraz żółtka, wszystko dokładnie wymieszaj dodaj po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego.Odstaw.
Ciasto wyjmij na opruszoną mąka stolnicę, rozwałkuj na prostokąt. Wzdłuż ciasta na połowie rozłóż ser , przykryj drugą częścią, zlep ciasto. Następnie przetnij ciasto nożem na pół zostawiając z jednej strony nieprzeciętny pasek około 4 cm. Następnie każda z przeciętych części przekręć w koło 2 razy i zlep na końcu. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęła. Piekarnik rozgrzej do 180 st. Drożdżówkę połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 35 minut na złoty kolor.
Cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny na gładko. Po wystudzeniu drożdżówkę posmaruj lukrem.Smacznego.