Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
która zawsze wychodzi
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
Wieczorem kruszymy drożdże do miski, dodajemy 1 szklankę cukru, 2 opakowania cukru wanilinowego mleko i olej. W osobnym naczyniu bełtamy 5 jajek i dodajemy do miski. Dodajemy 2 szklanki mąki. Wszystko mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Kruszonka: 100g mąki, 120g cukru i 1/4 kostki masła. Wszystko wymieszać i wygniatać palcami aż powstaną grudki.
Rano dodać 2 szklanki mąki i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką lub ręką aż powstanie jednolita masa. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Na wierzch dajemy połówki śliwek (skórką do dołu) i Posypać kruszonką. Ciasto pieczemy koło 1 godz. w temp. 170-180 st.