Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam gorąco.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26444
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8962
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 310
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26444
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8962
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 739
Składniki
Do mleka wkruszyć drożdże i wsypać cukier, wymieszać i dodać dwie kopiate łyżki mąki. Zamieszać, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Do wyrośniętego zaczynu wbić jajka, wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Pod koniec wlać roztopione letnie masło. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i sprężyste. Odstawić ponownie w ciepłe miejsce na 50 minut. Po tym czasie podzielić na dwie równe części. Rozwałkować na dwa prostokąty. Na każdy równomiernie rozłożyć masę makową. Ważne jest, aby masa była lekko podgrzana. Każdy prostokąt zwijamy w rulon i kroimy na krążki. Rozkładamy w odstępach na blachy uprzednio wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 170*C grzanie ''dół''