Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam gorąco.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1782
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15330
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5586
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17669
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1782
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15330
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5586
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9068
Składniki
Do mleka wkruszyć drożdże i wsypać cukier, wymieszać i dodać dwie kopiate łyżki mąki. Zamieszać, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Do wyrośniętego zaczynu wbić jajka, wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Pod koniec wlać roztopione letnie masło. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i sprężyste. Odstawić ponownie w ciepłe miejsce na 50 minut. Po tym czasie podzielić na dwie równe części. Rozwałkować na dwa prostokąty. Na każdy równomiernie rozłożyć masę makową. Ważne jest, aby masa była lekko podgrzana. Każdy prostokąt zwijamy w rulon i kroimy na krążki. Rozkładamy w odstępach na blachy uprzednio wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 170*C grzanie ''dół''