Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z jabłkami dla leniwych"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Drożdże rozkruszyć do miski. Dodać cukier, jajka, olej, cukier waniliowy, lekko podgrzane mleko i mąkę. Składników nie należy mieszać! Miskę przykryć czystą lnianą ściereczką i odstawić na cztery godziny w ciepłe miejsce.
Po tym czasie wszystkie wymieszać na jednolitą masę. Blachę posmarować tłuszczem. Wyłożyć na nią ciasto.
Jabłka umyć, obrać ze skórki (niekoniecznie), przekroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Owoce pokroić w plastry. Ułożyć na cieście. Posypać łyżeczką cynamonu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175oC na ok. 45 minut.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i nie wyjmując blachy, dać ciastu spokojnie wystygnąć. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.
ok. 290 minutŹródło: Twoje Imperium