Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijane drożdżówki z masą serową i lukrem
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 107
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1065
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 384
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28024
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 55
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 107
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1065
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 384
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 28024
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto drożdżowe: Sypkie składniki połącz w misce Dodaj jajko, żółtko oraz ciepłe mleko i wyrób gładkie ciasto (ok. 15 min) Pod koniec wyrabiania dodaj masło i ponownie wyrób do połączenia (ok. 5-10 min) Gotowe ciasto uformuj w kulę i przykryj miskę mokrą ściereczką Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (60-90 min)
Masa serowa: Twaróg rozdrobnij za pomocą blendera Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj do połączenia
Drożdżówki z serem: Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę oprószoną lekko mąką Wyrabiaj ciasto przez kilka minut a następnie rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 0,5 cm Na cieście rozprowadź równą warstwę masy serowej Zwiń w ciasny rulon * Jeśli zwiniesz ciasto zaczynając od dłuższego boku, drożdżówki wyjdą nieco mniejsze. Jeśli zaczniesz od boku krótszego, będą większe. Rulon pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm Gotowe ślimaczki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia * Zostaw dosyć duże odstępy, drożdżówki powinny urosnąć jeszcze dwukrotnie. Przykryj drożdżówki mokrą ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 min Na glazurę wymieszaj białko z mlekiem i posmaruj wyrośnięte drożdżówki Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 17 min (grzałka góra-dół) Po wystudzeniu posmaruj lukrem
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 67
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1645