Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, słodkie i pachnące.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3520
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3520
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Drożdze mieszam w ciepłym mleku z wodą. Dodaję cukier [można dodać cukier waniliowy] , powoli wsypuję mąkę . Ciasto powinno być dosyć gęste i odchodzić od miski przy mieszaniu. Odstawiam na 20 minut.Dodaję ocet zagniatam jeszcze raz.
Stolnicę smaruję olejem. Ciasto dzielę na dwe części . Każdą z osobna lekko wałkuję na grubość ok. 1 cm. Wycinam ciasto jak na faworki . W garnku grzeję olej ., musi być go tyle aby chrust swobodnie można przewracać. Gdy olej się zagrzeje smażę chrust z obu stron. Wyjmuję na ręcznik papierowy , posypuję cukrem pudrem i przekładam na talerz.