Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny,
Masa budyniowa: litr soku ananasowego i trzy budynie waniliowe ugotować i wlać gorący na biszkopt . następnie przełożć drugim biszkoptem.
Masa: 1 puszka ananasów- odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki. w tej wodzie wymieszać dwa budynie śmietankowe z 5 żółtkami i 2 łyżkami mąk ipszennej oraz 1/2 szklanki cukru. Z 3/4 litry mleka zagotować i wlać rozcieńczony budyń. Ostudzić budyń i połączyć go z zmiksowaną 1 kostką masła i margaryną . Na koniec pokroić ananasy z puszki i wmieszać je w masę, wyłożyć na biszkopt.
ugotować galaretkę i zalać wierzcz placka ( można dodać owoce do dekoracji)
wykonanie: biszkopt jasny-budyń ananasowy-biszkopt ciemny- masa z kawałkami ananasów-galaretka z owocami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

wioleta333 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
tak1 Kto głosował? | Odpowiedz

agnieszka75nowa 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
czy potrzebna jest do niego duza blacha?0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 06 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
sprawdziłam to i masz racje ktoś skopiował mój przepis i zdjęcie...!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 05 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
jak chcemy słodsze to można dodać ... ale sam sok jest wystarczająco słodki0 Kto głosował? | Odpowiedz

betaww 05 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
CZY W MASIE BUDYNIOWEJ BUDYŃ Z CUKREM CZY BEZ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 04 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
ciekawe połączenie...1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 04 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
ciekawe!1 Kto głosował? | Odpowiedz