Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 459
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16678
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 362
Składniki
Margarynę stopić i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Powoli dosypywać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz wlać przestudzoną margarynę, dokładnie wszystko razem połączyć mikserem. Ciasto podzielić mniej więcej na pół i do jednej części dodać kakao i razem wymieszać dobrze. Foremkę keksową wykładamy papierem i przelewamy do niej najpierw ciemne a później jasne ciasto. Wstawi piekarnika do 175stC i pieczemy ok 50 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.