Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 74
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 190
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 337
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 593
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 74
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 190
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 337
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 593
Składniki
Margarynę stopić i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Powoli dosypywać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz wlać przestudzoną margarynę, dokładnie wszystko razem połączyć mikserem. Ciasto podzielić mniej więcej na pół i do jednej części dodać kakao i razem wymieszać dobrze. Foremkę keksową wykładamy papierem i przelewamy do niej najpierw ciemne a później jasne ciasto. Wstawi piekarnika do 175stC i pieczemy ok 50 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.