Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1332
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1332
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Margarynę stopić i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Powoli dosypywać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz wlać przestudzoną margarynę, dokładnie wszystko razem połączyć mikserem. Ciasto podzielić mniej więcej na pół i do jednej części dodać kakao i razem wymieszać dobrze. Foremkę keksową wykładamy papierem i przelewamy do niej najpierw ciemne a później jasne ciasto. Wstawi piekarnika do 175stC i pieczemy ok 50 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.