Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszona kapusta z boczkiem i ziemniakami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki obierz (lub oskrob, jeśli są młode), oprósz solą, pieprzem, skrop olejem i upiecz w piekarniku (piecz, aż będą miękkie i rumiane). Gdy ziemniaki się pieką, poszatkuj kapustę. W garnku stop połowę masła, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Po 5 min podlej wodą i duś, aż zmięknie (jeśli trzeba, uzupełniaj wodę).
Dodaj koperek, pokrojony w kostkę, przesmażony boczek i pokrojone pomidory, dopraw. Na koniec dodaj zasmażkę z reszty masła i mąki (rozgrzej je na patelni, oprósz mąką). Kapustę podaj z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety