Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona kapusta ze smażonymi pierogami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2491
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 103
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2491
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 103
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Składniki
Kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Przełóż do garnka i zalej 2 szklankami wody. Następnie dodaj trochę soli i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij. Wsyp 2 łyżki mąki i chwilę podsmaż. Dodaj kapustę razem z wodą i dokładnie wymieszaj. Dodaj przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem duś przez około 15 minut.
Po częściowym odparowaniu płynu kapustę przykryj i od czasu do czasu mieszaj, aby się nie przypaliła. Pod koniec duszenia dopraw kapustę do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili oraz sokiem z cytryny.
Na sam koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze, na wierzch ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).Źródło: Na żywo