Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z okazji zbliżających się świąt Wielkanocnych, polecam ten wypiek. Jest łatwy i szybki w wykonaniu, oraz bardzo smaczny :)
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2355
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10478
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5061
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1028
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7951
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2355
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10478
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5061
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1028
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7951
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mleko można lekko podgrzać, aby uzyskać tą temperaturę. Masło roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do kakaa dodać 1/2 szklanki cukru i 9 łyżek wody. Ma powstać gęsta papka. Do wystudzonego masła dodać pozostały cukier i ucierać mikserem ok. 2 minuty. Następnie dodawać stopniowo po jednym jajku. Następnie na przemian mleko i mąkę. Wymieszać mikserem. Odjąć z białej masy dwie szklanki i dodać do papki z kakaem. Wymieszać mikserem. Nastawiamy piekarnik do 170* grzanie dół. Na formę kładziemy dwie łyżki masy białej, na nią dwie łyżki masy ciemnej. Nakładamy w jednym miejscu i nie rozprowadzamy łyżką. Masa sama się rozejdzie pod wpływem ciężaru. Robimy w ten sposób do wyczerpania składników. Na koniec można delikatnie przechylić formę, w celu wyrównania. Pieczemy ok. 60 minut w 170 *. Lub do suchego patyczka.