Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę szaleństwa z galaretkami:)
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 421
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 329
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 421
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 329
Składniki
Galaretkę agrestową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając trochę mniej wody. Cześć galaretki odlać do innego naczynia. Galaretkę przelać do szklaneczek. Ustawić je po skosie Najlepiej szklanki oprzeć na desce. Odstawić do stężenia.
Do odłożonej galaretki wlać śmietankę. Dobrze wymieszać. Biały pasek wlać na zieloną galaretkę. Ponownie ustawić pod skosem i zaczekać aż galaretka stężeje.
Ugotować czerwone galaretki. Gdy wystygną zalać nimi zastygnięty deser. Odwrócić szklankę w drugą stronę i również ułożyć ja tak aby uzyskać "skos". Ponownie odstawić do stężenia. Na wierzch galaretek dodać bitą śmietanę lub owoce sezonowe.