Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę szaleństwa z galaretkami:)
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 73
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4665
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 73
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4665
Składniki
Galaretkę agrestową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając trochę mniej wody. Cześć galaretki odlać do innego naczynia. Galaretkę przelać do szklaneczek. Ustawić je po skosie Najlepiej szklanki oprzeć na desce. Odstawić do stężenia.
Do odłożonej galaretki wlać śmietankę. Dobrze wymieszać. Biały pasek wlać na zieloną galaretkę. Ponownie ustawić pod skosem i zaczekać aż galaretka stężeje.
Ugotować czerwone galaretki. Gdy wystygną zalać nimi zastygnięty deser. Odwrócić szklankę w drugą stronę i również ułożyć ja tak aby uzyskać "skos". Ponownie odstawić do stężenia. Na wierzch galaretek dodać bitą śmietanę lub owoce sezonowe.