Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę szaleństwa z galaretkami:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Składniki
Galaretkę agrestową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając trochę mniej wody. Cześć galaretki odlać do innego naczynia. Galaretkę przelać do szklaneczek. Ustawić je po skosie Najlepiej szklanki oprzeć na desce. Odstawić do stężenia.
Do odłożonej galaretki wlać śmietankę. Dobrze wymieszać. Biały pasek wlać na zieloną galaretkę. Ponownie ustawić pod skosem i zaczekać aż galaretka stężeje.
Ugotować czerwone galaretki. Gdy wystygną zalać nimi zastygnięty deser. Odwrócić szklankę w drugą stronę i również ułożyć ja tak aby uzyskać "skos". Ponownie odstawić do stężenia. Na wierzch galaretek dodać bitą śmietanę lub owoce sezonowe.