Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę szaleństwa z galaretkami:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11398
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11398
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Galaretkę agrestową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając trochę mniej wody. Cześć galaretki odlać do innego naczynia. Galaretkę przelać do szklaneczek. Ustawić je po skosie Najlepiej szklanki oprzeć na desce. Odstawić do stężenia.
Do odłożonej galaretki wlać śmietankę. Dobrze wymieszać. Biały pasek wlać na zieloną galaretkę. Ponownie ustawić pod skosem i zaczekać aż galaretka stężeje.
Ugotować czerwone galaretki. Gdy wystygną zalać nimi zastygnięty deser. Odwrócić szklankę w drugą stronę i również ułożyć ja tak aby uzyskać "skos". Ponownie odstawić do stężenia. Na wierzch galaretek dodać bitą śmietanę lub owoce sezonowe.