Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę szaleństwa z galaretkami:)
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2644
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4590
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102174
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2644
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4590
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102174
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Galaretkę agrestową przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając trochę mniej wody. Cześć galaretki odlać do innego naczynia. Galaretkę przelać do szklaneczek. Ustawić je po skosie Najlepiej szklanki oprzeć na desce. Odstawić do stężenia.
Do odłożonej galaretki wlać śmietankę. Dobrze wymieszać. Biały pasek wlać na zieloną galaretkę. Ponownie ustawić pod skosem i zaczekać aż galaretka stężeje.
Ugotować czerwone galaretki. Gdy wystygną zalać nimi zastygnięty deser. Odwrócić szklankę w drugą stronę i również ułożyć ja tak aby uzyskać "skos". Ponownie odstawić do stężenia. Na wierzch galaretek dodać bitą śmietanę lub owoce sezonowe.