Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mini babeczki idealne do koszyka i na wielkanocny stół.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85263
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2564
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9997
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4021
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7121
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85263
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2564
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9997
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4021
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7121
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół do jednej połowy dodaj kakao i 2 łyżki mleka, wymieszaj. Silikonowe foremki na babeczki napełniaj na przemian ciastem raz ciemnym raz jasnym za pomocą łyżeczki.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.