Pyszne mini babeczki idealne do koszyka i na wielkanocny stół.
Dwukolorowe babeczki
Składniki
Składniki na 12 babeczek
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mleka + 2 łyżki
- 3/4 szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Cukier waniliowy
- 1 czubata łyżka kakao
- Cukier puder do posypania
Składniki
Składniki na 12 babeczek
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mleka + 2 łyżki
- 3/4 szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Cukier waniliowy
- 1 czubata łyżka kakao
- Cukier puder do posypania

Etapy przygotowania
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.

Ciasto podziel na pół do jednej połowy dodaj kakao i 2 łyżki mleka, wymieszaj. Silikonowe foremki na babeczki napełniaj na przemian ciastem raz ciemnym raz jasnym za pomocą łyżeczki.

Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
- Włoska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Kolendra
- Mięta
- Makarony
- Zapiekanki
- Rolady
- Ciasta
Odsłon: 25
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
- Włoska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Kolendra
- Mięta
- Makarony
- Zapiekanki
- Rolady
- Ciasta
Odsłon: 25



Składniki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mleka + 2 łyżki
- 3/4 szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Cukier waniliowy
- 1 czubata łyżka kakao
- Cukier puder do posypania
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej, mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół do jednej połowy dodaj kakao i 2 łyżki mleka, wymieszaj. Silikonowe foremki na babeczki napełniaj na przemian ciastem raz ciemnym raz jasnym za pomocą łyżeczki.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.
Pyszotka:)
Śliczne, w sam raz do koszyczka!
Urocze :) domowe najlepsze do koszyczka :)
Pychotka. Idealne do koszyczka wielkanocnego.;)