Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dwukolorowe ciasteczka"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Składniki
Mąkę przesiej przez sito, dodaj masło, posiekaj nożem tak, by powstały małe grudki. Dodaj żółtka, przesiany cukier puder, startą na drobnej tarce czekoladę i sól. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię lub połóż na talerzu, chłodź godzinę.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego szklanką ciastka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź. Posyp połowę każdego ciastka przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień