Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowy sernik na murzynku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Masło z cukrem, kakao i wodą zagotowuję. Zmniejszam ogień i gotuję ok. 5 minut. Odlewam pół szkl. masy (na polewę). Resztę studzę.
Żółtka oddzielam od białek i dodaję po jednym do zimnej masy na przemian z mąką i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Białka ubijam na sztywno i łączę z ciastem. Wylewam je do natłuszczonej blaszki (21 x 26 cm).
Jajka ubijam z cukrem i masłem. Miksując, dodaję po łyżce twarogu. Masę wykładam na ciasto. Piekę 60 min w temp. 180°C (bez termoobiegu z grzaniem góra-dół). Ciasto polewam odstawioną wcześniej polewą. Jeśli będzie zbyt gęsta, można ją odrobinę podgrzać.
90 min, porcja 260 kcal, koszt porcji 2,40 zł, przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie