Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia z boczkiem i soczewicą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Dynię obierz ze skórki, usuń nasiona. Miąższ pokrój w plastry. Podobnie pokrój boczek. Soczewicę ugotuj do miękkości wg przepisu na opakowaniu, posól. Pół szklanki oleju zmiksuj z musztardą, siekanymi ziołami i sokiem z cytryny. Powstały sos dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło, włóż plastry dyni, smaż po 5 min z każdej strony. Na oddzielnej patelni przesmaż na łyżce oleju boczek. Na talerzu układaj plastry dyni i boczku. Przekładaj je gorącą soczewicą. Polej przygotowanym sosem, dekoruj koperkiem.
czas ok. 40 min; porcja – 3,40 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety