Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia z boczkiem i soczewicą"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3937
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34667
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3937
Składniki
Dynię obierz ze skórki, usuń nasiona. Miąższ pokrój w plastry. Podobnie pokrój boczek. Soczewicę ugotuj do miękkości wg przepisu na opakowaniu, posól. Pół szklanki oleju zmiksuj z musztardą, siekanymi ziołami i sokiem z cytryny. Powstały sos dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło, włóż plastry dyni, smaż po 5 min z każdej strony. Na oddzielnej patelni przesmaż na łyżce oleju boczek. Na talerzu układaj plastry dyni i boczku. Przekładaj je gorącą soczewicą. Polej przygotowanym sosem, dekoruj koperkiem.
czas ok. 40 min; porcja – 3,40 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety