Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowa zapiekanka"
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 334
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 132
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5110
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 334
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 132
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5110
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj wodę i sól, zagnieć ciasto, owiń je w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Pamiętaj, aby wszystkie były dobrze schłodzone. Dynię pokrój w plastry i sparz ją osolonym wrzątkiem. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw lekko solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę, robiąc dość wysokie brzegi. Ciasto zapiecz na lekko złoty kolor w nagrzanym do 200° C piekarniku. Na podpieczone ciasto ułóż na przemian plastry dyni i boczku. Całość zalej śmietaną z jajkami. Piecz dalej około 30 minut. Danie podawaj udekorowane ziołami.Źródło: Na żywo