Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowa zapiekanka"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 881
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 147
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3770
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 881
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 147
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3770
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj wodę i sól, zagnieć ciasto, owiń je w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Pamiętaj, aby wszystkie były dobrze schłodzone. Dynię pokrój w plastry i sparz ją osolonym wrzątkiem. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw lekko solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę, robiąc dość wysokie brzegi. Ciasto zapiecz na lekko złoty kolor w nagrzanym do 200° C piekarniku. Na podpieczone ciasto ułóż na przemian plastry dyni i boczku. Całość zalej śmietaną z jajkami. Piecz dalej około 30 minut. Danie podawaj udekorowane ziołami.Źródło: Na żywo