Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki to najprostsze słodkości do wykonania. Bardzo często przygotowuję je z 3-letnim synkiem. Pyszne, mięciutkie i wilgotne. Polecam.
Smaki Grecji!
Odsłon: 159
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 470
Smaki Grecji!
Odsłon: 159
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 138
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 470
Składniki
Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mokre składniki: puree z dyni, miód i olej. Dokładnie zmiksuj. Mąkę połącz z orzechami, żurawiną, sodą oczyszczoną i przyprawami. Składniki sypkie dodaj do składników mokrych. Delikatnie połącz (mieszaj tylko do połączenia składników). Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do każdej papilotki nałóż po dwie łyżki ciasta. Babeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 12-15 minut.