Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie używałam dyni do ciast, więc byłam ciekawa ich smaku. Są pyszne, wilgotne, delikatnie korzenne, moje pierwsze "spotkanie" z dynią na słodko :-) polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118103
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118103
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Składniki
Dynię obrać ze skóry, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Gdy lekko przestygnie zmiksować blenderem. Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w kolejnej. Wszystko razem delikatnie wymieszać łyżką. Dodać pure z dyni i ponownie wymieszać. Foremki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25 min w temp. 200 stopni. Smacznego :-)