Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie używałam dyni do ciast, więc byłam ciekawa ich smaku. Są pyszne, wilgotne, delikatnie korzenne, moje pierwsze "spotkanie" z dynią na słodko :-) polecam
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Dynię obrać ze skóry, wydrążyć pestki, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Gdy lekko przestygnie zmiksować blenderem. Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w kolejnej. Wszystko razem delikatnie wymieszać łyżką. Dodać pure z dyni i ponownie wymieszać. Foremki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25 min w temp. 200 stopni. Smacznego :-)