Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dyniowe czyli jesienna klasyka! Polane słodkim sosem z serka i masła, udekorowane idealnie na Halloween.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2003
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2003
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy olej i dalej ubijamy. Następnie dodajemy puree z dyni, sól, mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy. Masę wykładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.
Polewa. Serek kanapkowy ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Polewamy ostudzone muffinki, na każdej układamy dekoracje.