Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dyniowe czyli jesienna klasyka! Polane słodkim sosem z serka i masła, udekorowane idealnie na Halloween.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2957
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6534
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2957
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6534
Składniki
Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy olej i dalej ubijamy. Następnie dodajemy puree z dyni, sól, mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy. Masę wykładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.
Polewa. Serek kanapkowy ucieramy z masłem i cukrem pudrem. Polewamy ostudzone muffinki, na każdej układamy dekoracje.