Do góry

Desery Przepis na:

Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka

Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 242

Dodano:

Odsłon: 12394

Ciastko z kubka w wersji dyniowo-czekoladowej z nutą korzenną, też bez jajek i gotowe w kilka minut! Polecam z dodatkiem bitej śmietany :)

Składniki

  • 2 łyżki mąki
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka mleka
  • 1/8 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
  • 2 łyżki puree z dyni
  • bita śmietana do podania (opcjonalnie)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dyniowo-czekoladowe ciastko z kubka

Przygotowanie

  1. W kubku wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, cukier brązowy i przyprawę do piernika. Wymieszaj i odstaw.

  2. W małej miseczce, najlepiej trzepaczką wymieszaj dokładnie olej, mleko, ekstrakt z wanilii i puree z dyni.

  3. Dodaj mieszankę dyniową do suchych składników w kubku i dokładnie wymieszaj do otrzymania jednolitej masy.

  4. Podgrzewaj w mikrofalówce na najwyższej mocy przez 1 minutę i 15 sekund.

  5. Zajadaj natychmiast, najlepiej z bitą śmietaną:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń